Landslake Lions Landsmeer

Adres:

Indoor Centrum Landsmeer

Marktplein 11

1121 CJ Landsmeer

020-482 5263

Social Media:

Website: lionsbasketball.nl

Instagram: @lionsbasketbal

Facebook: Lions Basketball

Youtube: Lions basketball

Livestream: Facebook Livestream

Email: 

Staff:

Hoofdcoach: Marlous Nieuwveen

Assistent-coach: Corine Manuputty

Teammanager: Fieke Ligthart

Teammanager: Tine de Wit

Fysieke trainer: Gerald Noorden

Statisticus: Arnold de Ridder

Roster:

Nr.

Naam:

Lengte:

Positie:

Geb jaar:

1.

Lotte Nijland

1.78 m

Forward

2003

2.

Benthe Versteeg

1.73 m

Guard

2000

3.

Emma de Wit

1.75 m

Forward

2000

4.

Kim Hartman

1.75 m

Forward

1986

5.

Indy Le Belle

1.60 m

Guard

2001

6.

Tanya Bröring

1.77 m

Guard

1984

7.

Denise Bloemkolk

1.68 m

Guard

1998

8.

Myrthe den Heeten

1.70 m

Guard

1997

9.

Epiphany Etienne

1.78 m

Forward/center

1999

10.

Lindsay Pengel

1.72 m

Guard/forward

1999

11.

Charlotte van Kleef

1.90 m

Forward/center

1996

12.

Nadine Boesaart

1.83 m

Center

1981

14.

José Verhulsdonck

1.86 m

Center

1985

15.

Geena Rowaan

1.80 m

Forward

2001

18.

Julia Bakker

1.80 m

Forward/center

2001

Laatste Club Nieuws:

Landslake Lions

https://www.lionsbasketball.nl/

Eredivisie Vrouwen Basketbal

Hartman wordt gemist, Binnenland pakt punten in Landsmeer

2021-02-28

Jose Verhulsdonck

Landsmeer 27 februari 2021, 1930 uur aanvang. En ik zie scheidsrechters uit alle windstreken op het veld vandaag. Lions komt goed uit de startblokken. 0-2 achter, maar dan pakken we het over. We maken een kleine run naar 9-4, gaan naar 17-11, en dan langzaamaan kruipt Binnenland dichterbij. En trekt de stand weer gelijk. Time [...]

Landsmeer 27 februari 2021, 1930 uur aanvang. En ik zie scheidsrechters uit alle windstreken op het veld vandaag.

Lions komt goed uit de startblokken. 0-2 achter, maar dan pakken we het over. We maken een kleine run naar 9-4, gaan naar 17-11, en dan langzaamaan kruipt Binnenland dichterbij. En trekt de stand weer gelijk. Time out 02:29  op de klok, 17-21.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, sportende mensen en binnenWaar we zo lekker begonnen als Lions, laten we het nu even een beetje lopen Hopen dat de time-out even de rust terugbrengt. Kasius krijgt even wat rust aan de andere zijde.

Bij ons oogt het helaas nog wat rommelig en nerveus. 5 seconde overtreding bij jet uitnemen, en een balverlies in korte tijd. En we hebben pech, alles valt eruit in plaats van erin.

Binnenland laat het ook schieten, en Lindsay maakt er 19-21 van met nog 50 seconde te gaan. Laatste secondes tikken weg, we boxen erg goed uit en krijgen de laatste kans op een schot. Helaas, we gaan rusten na het eerste kwart met 19-21 als stand. Het is weer zo een wedstrijd, waarschijnlijk spannend tot het einde.

De tweede periode gaat van start. Binnenland bal, en deze verspelen ze met een double dribble. Een nieuwe play startend met Myrthe vanaf de kop geeft helaas niet de gewenste score. We gaan naar 19-23, met een bonus aan de andere kant naar 19-24. Onze schoten vallen niet, toch een van onze wapens Indy LeBelle komt het veld in, onze jarige van vandaag. Het gaat heen en weer in deze fase. Het lukt ons niet te scoren, en Binnenland maakt een drietje, en loopt langzaam toch uit naar 19-29.

We gaan niet lekker, de zenuwen zitten er in. Tanya knalt er 1 op karakter in, gevolgd door defenKan een afbeelding zijn van 3 mensen, staande mensen, sportende mensen en binnensive rebound Indy, kijken of het weer gaat vallen. Fade away score van Charley, en we staan op 25-32. Er komt weer wat pit en geloof in gelukkig. En dat blijft het even, tot aan 04.34. Kasius is inmiddels weer in het veld gekomen en eist haar rol weer op. Zij was vorige wedstrijd ook al een “lastpost” voor onze dames.25-34

De ‘bommetjes’ van Tanya vallen er ook net uit. De drietjes willen er niet in, en we nemen ze wel, verschillende speelsters. Maar we blijven pushen. Alleen scoort Binnenland in deze fase wel makkelijk. Zo lopen we niet in, maar lopen zij uit.

02.56 en de stand is 25-39. En op 02.15 gaan we een time out in, 25-41.

We komen er goed uit, Charlotte scoort als eerste. Alleen krijgen we meteen een driepunter om de oren. Binnenland draait op volle toeren, en wij komen niet in onze flow. Zo vervelend.

We gaan rusten met een stand van 29-46. Even wat wonderwater er in, het vizier op scherp, en laat de schoten dan maar eens wel vallen de tweede helft.

Zelfde starting 5 aan de zijde van Lions. Keurige aanval en de eerste score is voor ons. Maar Marlou de Klein knalt er direct een 3 overheen. Charly een 2-tje. Het gaat in rap tempo nu. De Klein weer. We gaan naar 35-53  Binnenland vliegt en maakt de ene na de andere actie en score. 35-60  Time out.

Emma de Wit maakt haar eerste minuten. Tanya met een rondje dribbelen rondom de kop, maar finished wel. Haar 13 punten mogen tot op heden nog niet baten. Op het scorebord staan maar 4 speelsters met een score, dat is een te smalle basis om bij te blijven bij de tegenstander. Ook in teamfouten staan we 13 – 7. De verhoudingen zeggen eigenlijk alles.

Score Lindsay, en we gaan naar 40-63 met nog 3.30 te gaan. Time out. Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Binnenland gaat door met de gallery play. Gaat verdedigend opeens in een zone staan, en gelukkig schieten we nu wel meer raak. Lindsay, Charly, Epiphany 48-71. Maar dan weer De Klein 3, en in de slotseconde Jamy de Kock ook een driepunter 48-77, einde kwart.

We starten met Julia Bakker en Indy Lebelle aan onze kant. Julia pakt meteen een aanvalsrebound, lekker binnenkomen. Ook Denise komt binnen de lijnen met nog 08.30 te gaan. Tanya voor het eerst naar de kant. We gaan naar 50-86. Een rommelige fase, maar we komen ietsje dichterbij met 58-88. Het blijven er echter 30, en Binnenland speelt al een tijdje met de jeugdigen in hun selectie. Ook onze jongeren staan er nu in, samen met Nadine. Een mooie aanval, veel passes en een vrij schot gemaakt door Emma. 61-88

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, een sport spelen en binnen

En ook Nadine gaat eruit, en dan blijven de jeugdigen over voor de laatste 2 minuten.

Het was onze avond niet. Charly heeft er ongemerkt toch 20 ingegooid vanavond, Tanya 13. We eindigen met een stand van 63-92

Daar waar we in de vorige match-up erg veel last hadden van Kasius, is vandaag De Klein met 28 punten de lastpak voor Lions. Helaas.

Maar kop op meiden, straks staan we er weer gewoon. Go Lions!

Meet onze Lion; José!

2021-02-22

Jose Verhulsdonck

Ze is op haar twaalfde begonnen met basketballen, in december 2018 heeft ze besloten om te stoppen. Nu ruim twee jaar later is ze terug bij de Lions! Door de huidige situatie met wedstrijden zonder publiek hebben jullie haar dit seizoen alleen nog maar op de livestream kunnen zien spelen, dus maak kennis met de [...]

Ze is op haar twaalfde begonnen met basketballen, in december 2018 heeft ze besloten om te stoppen.
Nu ruim twee jaar later is ze terug bij de Lions! Door de huidige situatie met wedstrijden zonder publiek hebben jullie haar dit seizoen alleen nog maar op de livestream kunnen zien spelen, dus maak kennis met de Lion van de week; José Verhulsdonck!

Wat doe je buiten basketballen om in het dagelijks leven?
Ik werk alweer bijna 7 jaar full time op het Europese Hoofdkantoor van Nike Inc. in Hilversum. Heb altijd sales gedaan en sinds juni vorig jaar ben ik Business Planner. Verantwoordelijk voor het plannen en analyseren van Converse voor Scandinavie, Benelux & Duitsland.

Op welke leeftijd en waarom ben je begonnen met basketball en hoe lang speel je nu in Landsmeer?
Jeetje, dat is alweer een hele tijd geleden! Ik ben begonnen op mijn 12e volgens mij. Mijn ouders wilden graag dat wij een teamsport gingen doen. Ik kom uit Amstelveen, dus dan kom je al snel op het hockeyveld terecht. Dit heb ik 2 trainingen gedaan en al snel tot de conlusie gekomen dat sporten in een rokje niet echt mijn voorkeur had.

Mijn ouders hebben beide gebasketbald, beide eredivisie (bij Kinzo, Amstelveen en mijn moeder ook in het Nederlands jeudgteam), dus toen was de beslissing voor een andere teamsport snel gemaakt, Basketball it was!

Dit seizoen is mijn eerste seizoen weer bij Landsmeer nadat ik in December 2018 had besloten te stoppen door mijn blessures. Mede door Corona hoef ik voor mijn werk op het moment niet te reizen, dat heeft mij mede doen besluiten de commitment en de uitdaging weer aan te gaan. Bloed stroomt waar het niet gaan kan… Hier zijn we weer!

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?
Ben begonnen bij Piranhas in Amstelveen, wat destijds al een bolwerk was met Landsmeer. Toen Piranhas failliet ging, ben ik junioren eredivisie gaan spelen in Landsmeer. Om vervolgens naar BC Utrecht te gaan. Heb daarna bij BV Lely Amsterdam gespeeld, opgevolgd door 4 seizoenen Amazone (destijds deed Amazone mee voor de prijzen!) Heb 3 jaar promotie divisie gespeeld bij Amsterdam, BC Apollo & US voordat ik in 2015 weer bij de Landsmeerse familie aangehaakte.

Wat vind je de sterkste kracht van jezelf in het veld?
Ik vind het belangrijk om iets toe te voegen aan een team. Dit kan in verschillende vormen en op verschillende manieren. Ik denk dat mijn kracht ligt in rebounding. Ik vind het heerlijk om een rebound te pakken, krijg daar zoveel energie van!

Wat is je mooiste herinnering van je basketball carrière in Landsmeer?
Met stipt op 1 ons kampioenschap met de Lions in 2015-2016! Wat een super prestatie en een fantastisch seizoen! De puzzelstukjes vielen gedurende het seizoen steeds meer op zijn plaats en toen we de finale serie aan het spelen waren zaten al de stukjes op de juiste plek. Het team, de dynamiek in het team en onze strijdlust om de medialle binnen te slepen.

Welke wedstrijd uit jouw basketball carrière zie jij als jouw meest succesvolle wedstrijd?
Dat kan ook enkel de best of 7 series zijn van seizoen 2015-2016. Had een goede series gespeeld en een prima bijdrage kunnen leveren aan het team.

Wat is jouw doel dat je graag wilt behalen dit seizoen?
Mijn persoonlijke doel is om iets bij te dragen voor het team, rebounding, energie brengen, hard werken en proberen ervoor te zorgen dat mijn lichaam het volhoudt. Het doel als team is natuurlijk het behalen van het kampioenschap!

Wat vind je het leukst aan je team en de sport?
Vind het erg belangrijk om plezier te hebben, denk dat dat mede het hoofdingredient is om succesvol te zijn als team. Doordat ik best wel veel blessures gehad heb, en ik pas 35 lentes jong ben, is basketballen op dit niveau niet meer vanzelfsprekend. Daardoor probeer ik er zoveel mogelijk van te genieten nu het nog kan!

Vind het lastig uit te leggen wat ik het leukste vind aan de sport, het is gewoon de mooiste sport die er bestaat. Voor mij is er geen sport te vergelijken met basketball! Wellicht is het dynamische van het spel in combinatie met het snelle schakelen en het is natuurlijk ook erg spectaculair!

Heb je een bepaald ritueel dat je altijd doet voor een wedstrijd of een training?
We hebben allemaal ons eigen plekje in de kleedkamer bij thuiswedstrijden, dit moet ook zo blijven. Ik eet altijd 3 uur van te voren en altijd pasta. En ik poets altijd mijn tanden vlak voor de wedstrijd.. is dat gek?

Wie is jouw baskeball idool?
Vroeger was dat zeker Shaquille O’Neill. De tijd dat hij bij de Lakers speelde (1996-2004) en samen met Kobe Bryant een legendarische guard-center combinatie was. Vond het geweldig om die wedstrijden te zien.

 

En wat zijn we blij dat José dit jaar het team is komen versterken! Ze brengt ontzettend veel ervaring, gezelligheid en energie met zich mee. Benieuwd naar de volgende wedstrijd van José en dames 1? Kijk dan op het Youtube kanaal van Lions Basketball.

<
1