Women's Basketball League 
 
 
 
 

PLAY-OFFS Pre-Game Talk 

The Finals, Game 2 4Consult Binnenland - Dozy Den Helder

Laatste Pre-Game Talk....?

Nee, maar daar over later meer! Dinsdag was het zo ver, de eerste wedstrijd in de finals. Twee teams die al lange tijd geen finale hadden gespeeld. Dat was de laatste jaren vaak weggelegd voor Grasshoppers, Lekdetec en Landslake Lions. 

Het was een interessante eerste wedstrijd, het leek wel of beide teams er meteen lekker in zaten. Lang ging het gelijk op, daarna pakte Den Helder even een run en leek Binnenland geslagen. Maar de Barendrechtse ploeg gaf niet op en knokte voor wat het waard was en met succes. 

De achterstand werd knap weggewerkt. Het werd voor Den Helder nog even billenknijpen omdat de ene na de andere speelster met een volle strafkaart de bank moest opzoeken. Uiteindelijk hadden de Nieuwdiepers toch de langste adem en zegevierde het met 82-75. Zoë Slagter en Janiek van Veen werden topscoorsters bij Den Helder met respectievelijk 21 en 20 punten. Bij Binnenland maakte Eline Kasius scorend de dienst uit met 29 treffers.

Overigens complimenten voor ex-International Laura Kooij die zeer vakkundig en duidelijk commentaar gaf op de livestream (zonder anderen tekort te doen). Graag vaker Lau!

Binnenland coach Joost van Rangelrooy concludeerde dat alles nog open ligt na de nederlaag en daar heeft hij gelijk in. De druk zal immers inmens groot zijn bij Den Helder want het kampioenschap komt nu wel heel erg dichtbij. 

Voor Binnenland is het zaak om zich 40 minuten lang aan het gameplan te houden en te zorgen voor een goede defence inside. Zoë Slagter, Sanne van Poelgeest en Kourtney Treffers waren samen goed voor 39 punten. Dat aantal moet naar beneden. Aanvallend zal het team weer steunen op Eline en Marlou maar wij verwachten dat ook Bell weer eens lekker doorkomt met een serie drietjes, echt van die lekkere hele verre. Dat zal het team een extra boost geven.

Den Helder zal als eerste moeten afrekenen met de druk, want veel hebben een kampioenschap in de WBL nog niet meegemaakt. Mario Bennes zal ongetwijfeld hebben bestudeerd waar het in het midden van vorige wedstrijd nou fout ging en Binnenland terug liet komen in de wedstrijd. Den Helder heeft veel kwaliteit in de ploeg en als iedereen een flinke voldoende haalt moet het landskampioenschap binnen handbereik liggen.

Echter voorspellen wij opnieuw een leuke spannende wedstrijd die uiteindelijk door Binnenland gewonnen wordt. Dat betekent dat er een wedstrijd nummer 3 komt zaterdag in Den Helder. Zeg nou zelf, een finale die nu al af is gelopen is wel erg saai. De Binnenlanders gaan uiteindelijk winnen met 5 punten verschil.

De wedstrijd is weer te volgen via onze website en start om 20:30 uur.