Women's Basketball League 
 
 
 
 

Motivatie:

Website Women's Basketball League online!

"Onze droom is om een Pro League voor Vrouwen Basketball te hebben in Nederland, elke week genieten van mooi en kwalitatief goed Basketball".

Op dit moment zijn er in de Women's Basketball League negen teams die allemaal hun stinkende best doen om iets goeds neer te zetten, niets meer dan lof hier voor, maar wij zien dat het algehele niveau lager is in vergelijking met de landen om ons heen. Daardoor vertrekken er veel speelsters naar het buitenland, hartstikke zonde voor Nederland, heel begrijpelijk voor betreffende speelsters. De kwantiteit en kwaliteit in de Women's Basketball League moet omhoog zodat we onze topspeelsters in Nederland kunnen behouden.  De jongere speelsters kunnen zich dan aan dat niveau optrekken waardoor de Women's Basketball League steeds ietsje beter wordt.

Wij zijn van mening dat er iets moet gaan gebeuren om dit proces in gang te zetten maar hoe en waar begin je? Het idee is om de Women's Basketball League eerst eens te gaan promoten, daarom hebben wij deze website en een Facebook en Instagram account ontwikkeld. We willen in eerste instantie middels deze socials zoveel mogelijk bij de jeugdleden onder de aandacht gaan komen. Welke verenigingen spelen er in de Women's Basketball League, welke speelsters, welke coaches etc. Veel jeugdleden hebben hier totaal geen weet van. Maar ook de rest van Nederland mag weten dat deze topspeelsters en trainer/coaches er zijn, die dag in dag uit er alles voor geven.

Naast deze promotie hopen we ook de clubs te prikkelen (lees: meenemen in ons enthousiasme) om gezamenlijk eens na te denken hoe de Women's Basketball League naar een hoger niveau getild kan worden, zowel op organisatorisch als op sportief vlak. Op welke gebieden kan er samengewerkt worden? Welke waarden willen we uitdragen en welke bedrijven voelen zich daarmee verbonden. Op die manier komen we wellicht tot een mooi bid-book voor een bedrijf dat zich voor meerdere jaren aan de Women's Basketball League wil verbinden. Als ze dat in Duitsland kunnen, waarom dan in Nederland niet? 

Laten wij met onze website en social media kanalen een eerste aanzet geven naar de weg omhoog, help jij mee?

Uiteraard kunnen wij een hoop support gebruiken om deze website te laten groeien. Niet alleen mensen die mee willen denken in het grotere plaatje, maar dus ook voor de site: verslagen, foto's, teksten, interviews, columns etc. Iedereen die een positieve bijdrage wil leveren is welkom, laten we er samen iets moois van maken!

We zijn gewoon begonnen, we gaan ervaren hoe het gaat en zien wel waar we uiteindelijk terecht komen. De samenwerking nu al met diverse mensen en clubs is enorm goed en prettig te noemen. Dat belooft wat!

Women's Basketball League Promo Team, 9 januari 2021


"Onze droom is om een Pro League voor Vrouwen Basketball te hebben in Nederland, elke week genieten van mooi en kwalitatief goed Basketball".

Foto: Elly Rietvelt

...zou ik ooit professioneel kunnen Basketballen in Nederland?