Verslagen:

Dozy Den Helder Kampioen van Nederland

Het was van 2009 geleden met de beroemde game 7 waarin Dozy in extremis Woonbron DAS versloeg , maar donderdagavond kroonde de Helderse formatie die eerder al de beker pakte, zich tot opvolger van Sportiff Company. Met 101-79 greep de ploeg van Mario Bennes aan de hand van een imponerende Sarah Curran de zege in game 2. 

Na een wat nerveuze start was het Dozy dat als eerste de bibbers van zich af wist te schudden. Wat 4Consult Binnenland ook probeerde na de 5-10 halverwege het eerste kwart, Dozy kon aanvallend steeds de open man dicht bij de ring vinden. De teller stopte pas bij 16-30 na het eerste kwart. 4 Consult/Binnenland herpakte zich iets in het tweede kwart toen Eline Kasius een aantal keer doorkwam maar Dozy had het antwoord paraat. Met veel geduld werd steeds de open speler gevonden en bij rust was het dan ook al 36-54.  Dozy had van die punten liefst 40 punten in the paint weten te maken en dat deed de thuisploeg serieus pijn.

Toch kwam Binnenland na rust goed uit de kleedkamer. Met twee drietjes van Gabrielle van den Bosch werd er een korte run gemaakt, maar Dozy blikte of bloosde niet, vond regelmatig de snijdende center (Slagter of Curran) en ging de laatste periode met 53-76 in de bonus in. In die laatste periode was het voor Dozy eigenlijk vooral afwachten tot de drie cijfers bereikt werden. Eva van Oosten en Beyza Okayben kwamen goed door, maar aan de andere kant was daar dan vaak weer Curran die de tegenstoot verzorgde. 

In de slotfase kwam ook 4Consult captain Lisa van den Adel haar neus nog even aan het venster steken. De captain kondigde met een vooraf opgenomen filmpje in de rust haar vertrek aan na veertien jaar dames 1 in verband met gezinsuitbreiding. Vanuit deze plek van harte met die aanleiding! Met aan beide kanten de bankspelers redelijk collectief op het veld ging de finale kort voor tijd naar de 101 die Lotte Torenstra voor Dozy mocht aantekenen. Dozy dus na bekerwinnaar in september nu ook kampioen. 

Seizoensprijzen
Na de door Dozy gewonnen finale werden in Barendrecht ook de allstars en de seizoensprijzen aangekondigd. Mario Bennes van Dozy werd gekozen tot coach van het jaar, en zag Kourtney Treffers in het allstarteam belanden samen met Eline Kasius en Marlou de Kleijn van 4 Consult Binnenland, Ilse Kuijt van Sportiff Grasshoppers en Lisanne de Jonge van Lekdetec. De laatste werd door de vertegenwoordigers van de pers en de teams uit de competitie tot MVP gekozen. Rookie of the year werd Iris Vennema van Triple Threat, terwijl de Margreet Visscher Award dit jaar aan Jamailah Adams toegekend werd. Scheidsrechter van het jaar tenslotte werd Edward van Ruiven die helaas geblesseerd moest toekijken deze playoffs. 

Allen van harte gefeliciteerd!